Spotkania Wigilijne 2023

w Pałacu Brzeźno Spa & Golf

boze-narodzenie-2023

Spotkania Świąteczne 2023

Zapraszamy do organizacji spotkań Świątecznych w eleganckich wnętrzach Pałacu Brzeźno. Zadbamy o oprawę świąteczną, dekoracje oraz muzykę. W naszej ofercie znajduje się bogaty wybór zróżnicowanych cenowo i pod względem asortymentu dań przygotowanych z ulubionych, narodowych specjałów. Ceniąc wielowiekową tradycję łączymy sprawdzone receptury z nowoczesnym podejściem do sztuki kulinarnej. Dbamy o to, aby serwowane potrawy były zawsze świeże i zdrowe, przyrządzone z najwyższej jakości produktów.

 

OFERTA – SERWIS KELNERSKI

PAKIET SILVER – 150 zł netto / os. :

  • Śledź na sałatce z jabłka i moreli, mus chrzanowy, pieczywo, masło ziołowe;
  • Zupa borowikowa ze szpeclami;
  • Filet z karpia milickiego, gratin z grzybami, warzywa na parze z płatkami migdałów;
  • Makowiec świąteczny;
  • Tradycyjny kompot z suszu;
  • Kawa, wybór herbat, woda z cytryną i miętą.

PAKIET GOLD – 170 zł netto / os.:

  • Tatar z łososia, grzanka ziołowa, rukola;
  • Tradycyjny barszcz wigilijny, uszka z grzybami;
  • Filet z sandacza, sos z szyjkami rakowymi, kaszotto warzywne;
  • Sernik pałacowy z musem malinowym;
  • Kompot z suszu, kawa, wybór herbat, woda z cytryną i miętą.

PAKIET PLATINUM – 190 zł netto / os.:

  • Sum milicki wędzony drewnem bukowym w pałacowej wędzarni, grzanka maślana;
  • Pierogi faszerowane kaczką z sosem kminkowym (4szt. / os.);
  • Kwaśnica pałacowa;
  • Indyk nadziewany grzybami i żurawiną, kluski śląskie, modra kapusta;
  • Szarlotka na ciepło;
  • Kompot z suszu, kawa, wybór herbat, soki, woda z cytryną i miętą;
  • Kieliszek wina do kolacji (150 ml / os.)

Dodatkowo oferujemy bufet zimny – 120 zł netto / os. (minimum 10 zestawów):

  • Karp w galarecie z prażonymi migdałami;
  • Śledź na sałatce z jabłka i moreli;
  • Pasztet domowy z dziczyzny z żurawiną;
  • Sałatka z cykorii z gorgonzolą i orzechami włoskimi;
  • Tortille z łososiem wędzonym, twarogiem i warzywami;
  • Babeczki z pastą bazyliową;
  • Sałatka z cieciorki z fetą i pomidorkami;
  • Warzywa świeże i pikle;
  • Pieczywo, masło smakowe.

Oferta alkoholi i napojów dostępna na życzenie

 

KOLACJA ŚWIĄTECZNA – 180 zł netto / os.:

Zakąska zimna – prosimy o wybór jednej pozycji:

  • Śledź na sałatce z jabłka i moreli, mus chrzanowy, pieczywo, masło ziołowe;
  • Tatar z łososia, grzanka, rukola;
  • Sum milicki wędzony w pałacowej wędzarni, grzanka maślana;
  • Tradycyjny pasztet z dzika z żurawiną  i chrzanem, pieczywo.

Zupa – prosimy o wybór jednej pozycji:

  • Tradycyjny barszcz, uszka z grzybami;
  • Krem z pieczonego buraka, kwaśna śmietana, oliwa z pestek dyni;
  • Tradycyjna gęsta zupa borowikowa;
  • Krem z borowików z oliwą truflową;
  • Krem z raków z krewetkami.

Danie główne serwowane – prosimy o wybór jednej pozycji:

  • Filet z karpia milickiego, gratin z grzybami, warzywa na parze z płatkami migdałów;
  • Polędwica z dorsza, sos limonkowy, komosa ryżowa, warzywa;
  • Stek z łososia na szpinaku, ziemniaki pieczone z ziołami, warzywa grillowane;
  • Indyk faszerowany grzybami i żurawiną, kluski śląskie, kapusta modra;
  • Filet z kaczki sous-vide, kluski francuskie z serem, salsa z buraków i śliwek.

Półmisek pierogów „pani Nadii” – podawane z daniem głównym (4-5 szt. / os.) – prosimy o wybór dwóch rodzajów:

  • z gęsiną,
  • z kaczką,
  • z kapustą i grzybami,
  • z cielęciną i grzybami,
  • ruskie.

Desery – patera świąteczna:

Makowiec świąteczny, sernik domowy, szarlotka, ciasto bakaliowe.

Napoje:

  • Tradycyjny kompot z suszu;
  • Kawa, wybór herbat, woda z miętą i cytryną.

Dodatkowo oferujemy bufet zimny – 120 zł netto / os. (minimum 10 zestawów):

  • Karp w galarecie z prażonymi migdałami;
  • Śledź na sałatce z jabłka i moreli;
  • Pasztet domowy z dziczyzny z żurawiną;
  • Sałatka z cykorii z gorgonzolą i orzechami włoskimi;
  • Tortille z łososiem wędzonym, twarogiem i warzywami;
  • Babeczki z pastą bazyliową;
  • Sałatka z cieciorki z fetą i pomidorkami;
  • Warzywa świeże i pikle;
  • Pieczywo, masło smakowe.

Oferta alkoholi i napojów dostępna na życzenie.

OFERTA – BUFET

330 ZŁ NETTO / OS.

APERITIF:

  • Kieliszek wytrawnego wina musującego na powitanie.

ZAKĄSKI ZIMNE W FORMIE BUFETU:

  • Karp w galarecie z prażonymi migdałami;
  • Śledź na sałatce z jabłka i moreli;
  • Pasztet z dziczyzny z żurawiną;
  • Sałatka z cykorii z gorgonzolą i orzechami włoskimi;
  • Tortille z łososiem wędzonym, twarogiem i warzywami;
  • Babeczki z pastą bazyliową;
  • Sałatka z cieciorki z fetą i pomidorkami.

BUFET GORĄCY – prosimy o wybór max 4 dań:

  • Tradycyjny barszcz z uszkami lub krem z borowików;
  • Pierogi z kapustą i grzybami lub z kaczką;
  • Karp milicki w mleku kokosowym lub dorsz pieczony z oliwą ziołową;
  • Filet z kaczki z żurawiną na modrej kapuście lub indyk faszerowany suszonymi pomidorami i orzechami.

DODATKI:

  • Domowe kopytka pietruszkowe;
  • Ziemniaki pieczone z ziołami;
  • Wybór sałat, sosy.

BUFET SŁODKI:

  • Ciasta świąteczne – sernik, makowiec, piernik;
  • Tradycyjna kutia.

NAPOJE:

Kompot z suszu, kawa, wybór herbat, soki, woda z miętą i cytryną.

Oferta alkoholi i napojów dostępna na życzenie.

 

Kontakt w sprawie rezerwacji:
Zapraszamy do Kontaktu

Wypełnij poniższy formularz, lub zadzwoń do nas: +48 609 270 075

Zacznij pisać i wciśnij Enter aby wyszukać